Warning: preg_grep() [function.preg-grep]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 1 in /home/sbm/public_html/scorea.saifulbahri.net/wp-content/plugins/xlanguage/xlanguage.php on line 634

Warning: array_shift() expects parameter 1 to be array, boolean given in /home/sbm/public_html/scorea.saifulbahri.net/wp-content/plugins/xlanguage/xlanguage.php on line 637

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/sbm/public_html/scorea.saifulbahri.net/wp-content/plugins/xlanguage/xlanguage.php:634) in /home/sbm/public_html/scorea.saifulbahri.net/wp-content/plugins/xlanguage/xlanguage.php on line 243
Sejarah Kenshido International dan Score A Programme | Blog Perniagaan Saiful Bahri

Blog Perniagaan Saiful Bahri Orang yang berjaya adalah mereka yang memenangi pertarungan dengan diri sendiri setiap hari.

9Feb/110

Sejarah Kenshido International dan Score A Programme

Kali ini saya akan menceritakan sejarah Kenshido International dan Score A Programme. Bermula pada tahun 1999 dengan nama cetusan idea 3 orang rakan semasa sedang meminum secawan kopi di kedai kopi. Hasil daripada perbincangan beberapa bulan maka lahirlah syarikat Edu-2U Portal Sdn. Bhd.

Hasil penyelidikan selama 3 tahun Edu-2U Portal telah dilancarkan pada 25 August 2002 dan pelancaran program sekolah angkat telah dilakukan pada tahun 2003 untuk menguji keberkesanan Score A Programme.

Selama 3 tahun program sekolah angkat ini di jalankan, pelbagai maklumbalas dari guru dan pelajar diterima untuk menembah baik kepada portal dan akhirnya pada 1 April 2006 terbentuk secara rasmi syarikat Kenshido International Sdn. Bhd. berteraskan produk Score A Programme.

Sehingga ke hari ini, Score A Programme melalui proses kematangan dan telah menerima banyak penghargaan dari palajar dan ibu-bapa atas kejayaan anak-anak mereka.

Hingga kini Kenshido International telah mempunyai 8 tahun testimoni kejayaan cemerlang pelajar yang dibukukan dan diterbitkan setiap tahun. Testimoni ini membuktikan Score A Programme sememangnya telah membantu ramai pelajar di seluruh negara untuk berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran.

Berikut merupakan carta masa dan perkembangan Score A Programme mengikut peredaran masa sehingga kini.

Masa 1999 2002 25-Aug-2002 2005 1-Apr-2006 2009 2010 2011
Fasa Pembangunan Program Sekolah Angkat Pemasaran secara besar-besaran
Penjenamaan Edu-2U Portal Sdn. Bhd. Kenshido International Sdn. Bhd.
Liputan Silibus Dalam pembangunan Dari Tahun 1 sehingga Tingkatan 3
eExaminationHall (Output Learning)
Sehingga Tingkatan 5
Modul baru i-Teacher (Input Learning)

Begitulah serba ringkas mengenai sejarah Kenshido International dan Score A Programme

Inginkan penjelasan lanjut?

SMS Nama dan Lokasi ke
Saiful: O19-658-O-856

Anda sukakan artikel ini?

Sila langgan suapan RSS kami!

Komentar (0) Trackbacks (0)

Tiada komen.


Tinggalkan komen


No trackbacks yet.

Powered by Gb-rugs.com - Rugs & Carpets